Over

CHIHUAHUAKENNEL MY PRECIOUS DREAM

De hond... een passie

 

Na een lange rouwtijd, hebben we beslist om toch weer een hond te nemen. De keuze viel op een Labrador. Niet beter wetend, hebben we die bij een broodfokker gekocht, met alle rampzalige gevolgen vandien. De pup, Storm, heeft 1 week geleefd en is uiteindelijk aan kattenziekte overleden. We mochten na een quarantaineperiode een nieuwe pup gaan kiezen, maar eigenlijk was dit met veel tegenzin want ik wilde daar eigenlijk niet terug gaan. Gelukkig is het goed gekomen en hebben we 15 jaar lang kunnen genieten van onze Labrador Lady.

 

Lady had ondertussen het gezelschap gekregen van Kaila, een maltezer en Tyra, een Zwitserse herder.

In die periode ben ik ook gehuwd, mama geworden en zijn we verhuisd zodat we de ruimte konden bieden die onze honden nodig hadden.

 

In 2008 moesten we afscheid nemen van Kaila. Tyra had toch moeite met het alleen zijn en dus hebben we beslist om terug een hond bij te nemen. Dit is een heel overwogen keuze geworden. Aangezien ik al geruime tijd stiekem verliefd was op het kleinste ras ter wereld, zijn we beginnen lezen en opzoeken over het ras om zeker te zijn dat we de goeie keuze zouden maken. Eens beslist, zijn we heel bewust beginnen uitkijken voor een pup. We hebben ook beslist om een 'stamboom'hond aan te schaffen omdat we een raszuivere hond wilden en via de rasclub zijn we bij de fokker van onze keuze uitgekomen.

De kennel ... een feit

In 2009 is ook het verlangen verder gegroeid om een kennel op te starten. Wij wilden onze liefde voor de Chihuahua delen met andere mensen. Een kennel starten doe je ook niet hals over kop. Het is een heel bewuste keuze en om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn, heb ik dan ook de opleiding hondenfokker gevolgd. In het verleden had ik al hondentrimmer gevolgd, waarin de hond ook uitgebreid aan bod komt. De cursus hondenfokker is een aanrader voor iedereen die overweegt om te gaan fokken. Het geeft je de nodige bagage en kennis mee die je kan toepassen in de praktijk.

 

Hiernaast vindt u ook enkele sfeerbelden van onze kennel, waar ook de nodige planning en uitvoering aan vooraf gegaan zijn. Maar we zijn nog steeds trots op het resultaat en onze hondjes vertoeven er ontzettend graag als wij niet thuis zijn en het is tevens een rustplaats voor de moedertjes en hun pupjes.

 

Begin 2012 hebben we dan helaas afscheid moeten nemen van onze Tyra, die net geen 12 jaar geworden is, en dus blijven voorlopig onze kleine vriendjes over.

 

Kriebelt het ook om een Chihuahua aan te schaffen, dan raden we u aan om de rubriek 'Chihuahua' te bekijken, daar vindt u een heleboel info omtrent het ras en de vereisten. Aan de hand daarvan kan u misschien vaststellen of dit ras bij u past.

Onze kennel

WIE ZIJN WIJ?

 

Ikzelf ben mama van 2 kindjes, en samen met mijn man woonachtig in het landelijke Pittem, West-Vlaanderen. Stuk voor stuk zijn we grote dierenliefhebbers. Bij mij is de liefde voor dieren vroeg begonnen, van kinds af heb ik altijd poezen gehad, maar toen ik 11 was, kwam mijn ma plots thuis met het nieuws dat we een hondje zouden krijgen. Een bevriend persoon moest verhuizen en kon zijn hond niet meenemen. Ik maakte me wel een beetje zorgen omdat kat en hond nu éénmaal niet de beste vrienden zijn, als ze elkaar niet van kleinsaf meegemaakt hebben, maar ze had het tenslotte over een hondje gehad. Toen ik echter thuis kwam, zag ik daar ‘EEN HOND’ zitten. Het was een Mechelse Herder en dus zeker geen klein hondje. Ik barstte in tranen uit want wat zou die hond met mijn kat doen??? De volgende dag was ik echter al gesmolten, verkocht en zelfs heel erg verliefd op mijn hond, want ja, zo noemde ik haar, mijn hond. We hebben een oplossing gezocht voor de situatie kat – hond en dit is lange tijd goed gegaan tot we afscheid moesten nemen van mijn kat. De hond is gebleven en sindsdien is de passie er gekomen. Na 8 jaar moesten we echter afscheid nemen van onze trouwe viervoeter.

Sfeerbeelden kennel

Steeds welkom!

Bent u uiteindelijk enthousiast, maar hebt u nog vragen, neem gerust contact met ons op.

 

Komt u graag met ons en onze hondjes kennismaken?

U BENT STEEDS WELKOM!

© 2014, Chihuahuakennel My Precious Dream